Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Vogel zoekt hulp > Vogel adopteren > Parkieten & papegaaien > Robbie

Robbie

Robbie

Grijze Roodstaartpapegaai

Gooi en Vechtstreek

Robbie is geboren in 1985 wat haar 39 jaar jong maakt. Robbie is volgens de vorige eigenaar een dame. Helaas kon de eigenaar van Robbie niet meer voor haar zorgen en is ze bij ons gekomen.

Robbie is nu niet handtam maar vroeger kon meneer alles met haar. Na het overlijden van meneer is Robbie al jaren niet meer uit haar kooi geweest. Mevrouw kon haar wel door de tralies aaien maar meer contact had zij en de rest van de familie niet met Robbie. Wij maken hieruit op dat Robbie waarschijnlijk goed een band kan vormen met een man. Ze wordt nu voornamelijk door vrouwen verzorgd en lijkt nog geen echte band te hebben gevormd met een van ons. Ze laat zich door de vaste verzorgers soms wel kroelen en neemt braaf lekkers aan. Haar kooi is haar veilige plek.

Robbie is dol op nootjes en vraagt hier ook netjes om. Of nouja, ze zegt "Wil je een nootje?" waarmee ze bedoelt dat zij graag een nootje wilt. 

Robbie vond speelgoed heel eng toen ze net bij ons was. Ondertussen vind ze knaagspeelgoed toch best wel leuk, vind ze het leuk om papier en karton te versnipperen en rammelen met het andere speelgoed heeft ook wel wat. Alles wat nieuw is moet wel rustig geintroduceert worden.

Ze vind de andere papegaaien best spannend en weet niet zo goed hoe ze direct contact met ze moet hebben. Ze vind het gezellig om samen met ze te kletsen.

Robbie heeft door haar verleden helaas wel de gewoonte opgepikt om haar eigen veertjes er uit te trekken, ze doet dit gelukkig steeds minder. Helaas is ze al een lange tijd erg kaal op de borste en komt dit ook niet meer terug. Het is een pre als je al ervaring hebt met vogels die plukken of de bereidheid toont om hier veel in te verdiepen.

Robbie krijgt pellets te eten met nootjes en nutriberries als verrijking. Helaas haalt ze haar neus op voor groente en fruit.

Robbie is gechipt en negatief getest op papegaaienziekte en snavel- en verenrot. CITES EU certificaat is netjes aanwezig.

Interesse? Stuur dan een mail naar info@vogelasiel.nl.
Vernoem hierin haar naam en waarom je denkt dat je een goed huisje kan bieden voor haar. 
Bezoek is enkel op afspraak en na aanleiding van een goede motivatie mail. Na de geslaagde kennismaking met een papegaai vindt altijd alsnog een bedenktijd plaats. De papegaai mag pas op een later moment opgehaald worden.

Robbie kan eventueel met haar eigen kooi verhuizen.

We vragen een eenmalige bijdrage van 350 euro voor de adoptie van Robbie.