Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Help ons helpen > Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

Heb je interesse om je vrijwilliger te worden bij ons Vogelhospitaal? Bekijk onderstaande opties en meld je aan. Alle hulp is welkom!

       

Vrijwilliger worden

Met al die patiënten die ieder jaar op het Vogelhospitaal worden verzorgd kun je je voorstellen dat er genoeg te doen is. Daarom zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die minimaal één dienst in de twee weken kunnen meehelpen. Hieronder staat een aantal veelvoorkomende werkzaamheden. Voor alle vrijwilligers geldt een minimumleeftijd van 15 jaar.

Interesse? Meld je dan als vrijwilliger via onderstaande button.

Aanmeldformulier

Vogelverzorger

Heb je affiniteit met dieren en vogels in het bijzonder? Dan is dit de vrijwilligersjob bij uitstek! Als vogelverzorger ben je belast met het verzorgen van de aanwezige vogels in onze ziekenboeg, couveuseruimte en uitwenkooien. Dagelijks worden de aanwezige vogels in de ziekenboeg en couveuses in een schoon hokje gezet, voorzien van het juiste voer en water. Je zorgt dat de vogels schoon zijn en controleert de eventuele wonden, spalken, etc. Verder houd je de gezondheid van de vogels in de gaten en indien nodig schakel je de hulp van een hoofddierverzorger in. Je zorgt er verder voor dat de hokken en ruimte schoon achterblijven.

De werktijden zijn maandag tot vrijdag van 09.00 tot uiterlijk 17.00 uur. Op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Interesse? Meld je dan als vogelverzorger aan via onderstaande button.

Aanmeldformulier

Jonge vogels voeren (seizoenswerk)

In het voorjaar is het altijd extra druk. Dagelijks worden er tientallen jonge vogels binnengebracht. Voor het voeren van dit jonge grut zijn we op zoek naar vrijwilligers die een paar uur in de week willen meehelpen. Het voeren van de jonge vogels is leuk, maar ook erg intensief. Ieder half uur moeten ze gevoerd worden en het aantal te voeren snaveltjes kan tot enige honderden oplopen.

Voor het voeren van de jonge vogels is het belangrijk dat je een goede oog-handcoördinatie hebt, aangezien je met heel kleine vogels moet kunnen werken. Verder dien je het overzicht te kunnen houden en beschik je over engelengeduld. Voorkennis is niet nodig, we zullen je alles leren.

Voor het voeren van de jonge vogels hebben we de volgende bloktijden: 9.00-13.00 uur / 13.00-17.00 uur / 18.00-21.00 uur. Het seizoen duurt van 1 mei tot en met 31 juli.

Interesse? Meld je dan als vogelvoeder aan via onderstaande button.

Aanmeldformulier

Receptionist

Voor onze receptie zoeken we enthousiaste vrijwilligers. Als receptionist ben je verantwoordelijk voor het ontvangen van bezoekers, het inschrijven van de patiënten, beantwoorden telefoon en het toonbaar houden van de receptie. Jaarlijks worden er bijna 8000 vogels naar het Vogelhospitaal gebracht, al deze vogels worden in ons administratiesysteem ingeschreven. Daarnaast komen er dagelijks bezoekers en worden we regelmatig gebeld met vragen. Als receptionist ben je het visitekaartje van het Vogelhospitaal en zorg je er voor dat de stroom patiënten, bezoekers en telefoontjes op een correcte manier afgehandeld worden.

 

Interesse? Meld je dan als vrijwilliger via onderstaande button.

Aanmeldformulier

Werktijden: minimaal een halve dag in de week of een hele dag in de twee weken.

Bijzondere Voorwaarden: goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift, klantvriendelijk, stressbestendig, ervaring met Word en Excel

Inwerkmethode en begeleiding: Je zal worden ingewerkt door één van onze vaste medewerkers. Daarna is er altijd een vaste medewerker aanwezig voor verdere begeleiding

 

Tuinvrijwilliger

Het Vogelhospitaal ligt prachtig verscholen in het groen, aan de rand van Naarden-Vesting. Naast het hospitaal hebben we een prachtige heemtuin aangelegd. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is er voldoende werk aan dit groen.

In het voorjaar en de zomer wordt onze tuin opgefleurd door talloze inheemse planten- en bloemensoorten. De herfst kenmerkt zich door de vele paddenstoelen en bessen. Onze tuin wordt altijd bezocht door veel vogels die op zoek zijn naar een nestplaats of iets te eten.

Hiervoer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die graag buiten zijn en zelfstandig aan de slag willen in onze tuin. Enig inzicht in het tuinwerk is een vereiste, ervaring is een pré. De werkzaamheden zijn op alle dagen van de week uit te voeren, werktijden in overleg.

Interesse? Meld je dan als tuinvrijwilliger aan via onderstaande button.

Aanmeldformulier

Huishoudelijke hulp

Zoals in ieder bedrijf hebben we ook op het Vogelhospitaal diverse huishoudelijke taken. HIervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die de was willen doen en de kantine, behandelkamer en toilet schoon willen houden. Ook voor het lappen van de ramen zouden we graag een vrijwilligers hebben. Maar je kunt ook denken aan het wassen van onze ambulance of het schoonmaken van de koelkasten en vriezers.

Dus als je niet direct met vogels wilt werken maar toch als vrijwilliger je steentje wilt bijdragen, ben je van harte welkom. Werktijden zijn in overleg.

Interesse? Meld je dan als vrijwilliger via onderstaande button.

Aanmeldformulier

Chauffeur

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger chauffeur op oproep. Het komt regelmatig voor dat een vogel naar onze dierenarts moet worden gebracht. Ben je minimaal 23 jaar, vind je het leuk om auto te rijden en ben je op afroep beschikbaar? Dan maken we graag een keer kennis met je!

Interesse? Meld je dan als vrijwillig chauffeur via onderstaande button.

Aanmeldformulier