Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Vogel zoekt hulp > Vogel adopteren > Parkieten & papegaaien > Chico

Chico

Chico

Edelpapegaai

Gooi en Vechtstreek

Chico is een edelpapegaai mannetje van 9 jaar oud. Hij is bij ons in de opvang gekomen omdat zijn thuis situatie veranderde en het niet meer de beste plek was voor hem. 

Chico is een gevoelige vogel en je moet echt zijn vertrouwen winnen. Hij kan heel lief zijn naam zeggen en vind het gezellig als je met hem kletst. Als hij schrikt of iets niet vertrouwd zal hij wel van zich laten horen. Thuis was hij heel tam en met veel liefde en geduld zal je vast ook weer deze band met hem op kunnen bouwen. Hij is ontzettend nieuwsgierig en zoekt wel contact als hij je leert kennen.

Chico heeft door zijn verleden helaas wel de gewoonte opgepikt om zijn eigen veertjes kapot te maken. Het ging heel lang goed bij ons, helaas is hij vlak na de jaarwisseling weer begonnen. Mogelijk dat hij veel stress daarvan heeft gehad. Hij zit dus niet helemaal strak in zijn pak maar wij vinden hem er niet minder knap door, wij zijn juist super trots op hem dat het zo lang goed was gegaan.

Edelpapegaaien hebben een speciaal dieet met veel groentes. Chico krijgt dan ook iedere dag een grote portie groente met wat fruit en zaden. Het is belangrijk dat je je goed inleest over het dieet van een edelpapegaai of hier al ervaring mee hebt.

Chico is gechipt en negatief getest op papegaaienziekte en Snavel- en verenrot.

Interesse? Stuur dan een mail naar info@vogelasiel.nl.
Vernoem hierin zijn naam en waarom je denkt dat je een goed huisje kan bieden voor hem. 
Bezoek is enkel op afspraak en na aanleiding van een goede motivatie mail. Na de geslaagde kennismaking met een papegaai vindt altijd alsnog een bedenktijd plaats. De papegaai mag pas op een later moment opgehaald worden.

Chico verhuist met kooi, kooi hoes en wat speelgoed. We vragen een eenmalige bijdrage van 300 euro.