Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Vogel zoekt hulp > Patiëntendossiers > Oehoe

Oehoe

Oehoe

Bubo bubo

Harderwijk
Oorzaak      Oehoe zat al een tijdje in een weiland in Harderwijk en vloog niet weg.
Diagnose      De oehoe had een ontsteking in de bek/onderkaak welke doortrok naar het ooglid, hierdoor had de uil ook wat neurologische problemen. Daarnaast was de oehoe erg mager, woog slechts 1320 gram terwijl ze normaal gesproken rond de 2500 gram horen te wegen. Waarschijnlijk door de problemen in zowel het oog en de bek al geruime tijd dus niet kunnen eten.  
Dierenarts     De oehoe is direct doorgegaan naar onze in vogels gespecialiseerde dierenarts. Daar hebben ze de oehoe de eerste dagen gestabiliseerd met vocht, dwangvoeding en antibiotica. Dit alles was behoorlijk lastig omdat de doorgang naar de slokdarm echt minimaal was vanwege de ontsteking. 
Bijzonderheden         De oehoe had een ring om de poot van een vogeltrekstation uit Duitsland, uit de terugmelding bleek dat deze 2,5 jaar geleden als nestjong was geringd in Kamp-Lintfort in Duitsland. 
Behandeling     Na 5 dagen stabiliseren was de uil sterk genoeg om een operatie aan te kunnen helaas bleek dat de ontsteking tot diep in de slokdarm zat en omliggend weefsel te erg aangetast was om nog te herstellen. Helaas heeft onze dierenarts dan ook moeten besluiten de uil verder lijden te besparen en in laten slapen. 

Kosten: 

   
  • Dierenarts:

  • Medicatie/dwangvoeding:  

  • Vervoer € 13,30 

  • Onderzoek € 18,15