Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Organisatie > Rob van Zon

Rob van Zon | Dierenarts

Rob van Zon

We zijn al sinds jaren in het bezit van een goed geoutilleerde behandelkamer. Het gebruik daarvan moest beperkt blijven tot het verrichten van eenvoudige medische handelingen. Het uitvoeren van operaties en dergelijke is voorbehouden aan dierenartsen en daarvoor waren we aangewezen op een praktijk in de omgeving.

We zijn dan ook bijzonder gelukkig dat in 2007 een dierenarts heeft aangeboden onze vogels te behandelen indien nodig. Het is Rob van Zon, die ongeveer 15 jaar geleden als vrijwilliger in het Vogelhospitaal werkzaam was. Destijds als voerder en hokken schoonmaker.

Op zijn twintigste is hij begonnen met de studie diergeneeskunde in Utrecht, onder andere vanwege zijn interesse in vogels. Tijdens zijn studie heeft hij zich zoveel mogelijk verdiept in de vogelgeneeskunde en sinds zijn afstuderen begin 2005 is hij als dierenarts werkzaam in een zeer goede vogel- en huisdierenkliniek in Amsterdam.

Vanaf juli 2006 is hij geregeld in het Vogelhospitaal aanwezig voor onderzoek en behandeling van zieke en gewonde vogels. Verder geeft hij adviezen over het voorkomen en genezen van besmettelijke ziektes binnen het Vogelhospitaal.