Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Organisatie > Marijke Helwegen

Marijke Helwegen | Mediapersoonlijkheid

Marijke Helwegen

Maria Catharina Pietronella (Marijke) Helwegen-Mulders (Heerlen, 29 december 1948) is een Nederlandse mediapersoonlijkheid uit Baarn. Ze wordt gezien als[bron?] 'icoon' van de plastische chirurgie in Nederland.

Helwegen groeide op in Geleen in een ambitieus milieu. Op haar achttiende ontmoette ze Harry Helwegen, met wie ze vijf jaar later trouwde. Marijke begon haar loopbaan met een kantoorbaan bij de DSM. Op haar dertigste ging ze werken in de telemarketing.

Helwegen heeft verschillende chirurgische ingrepen laten doen[1] en leerde cosmetisch arts Robert Schoemacher kennen. Deze vroeg haar om de public relations en de marketing voor zijn kliniek te doen. Dit heeft ze tot 1 augustus 2009 gedaan. Verder is Helwegen in te huren als gastspreker en ceremoniemeester voor bedrijven, organisaties en particulieren.

In 2005 werd ze uitgeroepen tot Societyvrouw van het Jaar en kreeg zij de Society Award uitgereikt. Van 2005 tot en met 2007 presenteerde Helwegen ook een programma op de regionale zender Regio TV Utrecht. Samen met medepresentator Keb Kinteh ging zij in het programma Uit in Utrecht op zoek naar de glitter en glamour in Utrecht.

Bekijk of volg Marijke Helwegen ook op Facebook en Instagram. Of bekijk Marijke tijdens een bezoekje aan ons Vogelhospitaal.