Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Organisatie > Marc den Hartog

Marc den Hartog | Algemeen Bestuurslid

Marc den Hartog

Mijn naam is Marc den Hartog en ik woon sinds 2008 met mijn vrouw en drie  kinderen in Bussum. Het was toentertijd een bewuste keuze om Amsterdam te verruilen voor een plek met meer ruimte en groen en dat is goed uitgepakt. Van kinds af aan bracht ik veel tijd door in de natuur: als jeugdlid van een Vogelwerkgroep in Zoetermeer werd ik al vroeg bekend met de verscheidenheid en pracht van vogels en de natuur om ons heen.

Na mijn studie Scheikunde aan de Universiteit Leiden ben ik in diverse functies werkzaam geweest in de levensmiddelenindustrie (Unilever, CSM) en duurzame ingrediënten (Corbion). Recentelijk ben ik begonnen bij Agrifirm, een landbouwcoöperatie die zich richt op een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties.

Het Vogelhospitaal heb ik ontdekt toen ik de noodkreet eerder dit jaar las in het plaatselijke nieuws: door de coronacrisis veel minder vrijwilligers en daar bovenop meer vogels. Dit gaf voor mij de doorslag mij als vrijwilliger aan te melden en voor enkele uren per week aan de slag te gaan. Ongelooflijk hoe veel werk er te doen is: van het voeren van jonge vogels en het schoonmaken van hokken tot aan het nauwgezet bijhouden van de administratie voor iedere aangemelde vogel. Fantastisch om te zien hoeveel kennis en betrokkenheid er bij de vaste medewerkers en grote groep vrijwilligers is om vogels weer een kans te geven terug de natuur in te gaan! Daarbij krijg je natuurlijk ook de kans vele wilde vogelsoorten van dichtbij te observeren die je normaal alleen met een verrekijker te zien krijgt.

Door nu toe te treden tot het bestuur hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een rijke biodiversiteit en prachtige natuur in de regio.