Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Organisatie > Judith de Veer

Judith de Veer | Medewerker

Judith de Veer

Ik ben Judith de Veer. Ik ben in augustus 2021 als vrijwilliger begonnen en ben sinds mei 2022 onderdeel van het operationeel team.

Ik woon in het dorpje Vreeland, samen met mijn ouders, broer, zus en onze 2 hondjes. Daarnaast hebben we nog een kleine stal waar we 2 paarden, 16 schapen en een stalkat hebben lopen. Dus of ik nou op werk ben of thuis, er zijn bijna altijd wel dieren om mij heen. Grappig genoeg zijn de paarden de reden dat ik de vogelopvang ken. 

Zo’n 10 jaar geleden ben ik namelijk tijdens een wandeling met mijn toenmalige pony een baby waterhoen tegen gekomen. Nadat ik verschillende keren heb gekeken of er ouders in de buurt waren (dat waren ze niet) heb ik de baby waterhoen mee naar stal genomen en later op de dag met mijn vader naar een vogelopvang gebracht. Dus toen ik tegen mijn ouders vertelde dat ik vrijwilligerswerk bij de vogelopvang in Naarden wilde gaan doen, kon mijn vader mij dus vertellen dat we er ooit een vogeltje hadden gebracht, wat dus de baby waterhoen was.

Ik ben uiteindelijk begonnen met het vrijwilligerswerk doordat mijn leven bijna volledig stil kwam te staan door corona. Mijn moeder moedigde het erg aan dat ik weer onder de mensen kwam en ze wist ook dat het iets was wat ik al een langere tijd wilde doen. Ik zat namelijk al langere tijd erover na te denken om vrijwilligers werk te gaan doen bij een vogelopvang voordat ik daadwerkelijk de stap zette om te beginnen. Achteraf gezien had ik al veel eerder moeten beginnen. Het bevalt mij namelijk ontzettend goed.

Naast het werk bij de vogelopvang ben ik ook nog bezig met mijn studie Toegepaste Biologie. Daar zit ik nu in mijn laatste jaar van (en dat al 2 jaar lang). Nadat dit tijdens de coronaperiode zo goed als volledig stil is komen te staan, kost het mij nog steeds veel moeite om het weer in gang te brengen, maar ik probeer het nog steeds af te maken.

Verder speel ik 1 keer in de week in een orkest bij een muziekvereniging in de buurt, vind ik het leuk om foto’s te maken en lees ik veel."