Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Organisatie > Dion van der Veen

Dion van der Veen | Medewerker

Dion van der Veen

Hoi! Ik Dion en ik werk sinds 2015 bij de opvang. Ik ben ooit begonnen met vrijwilligerswerk op de zaterdagen en na een aantal jaar gewerkt te hebben als vrijwilliger ben ik begonnen bij het operationele team van de opvang in de lente van 2021. Vanaf het moment dat ik ben begonnen tot nu toe, ben ik steeds meer gaan leren over de opvang van wilde vogels, daarmee is mijn passie voor dit werk ook steeds meer gegroeid.

Sinds kind af aan ben ik al in de weer met dieren, toen mijn ouders mij bij BFC hadden opgegeven voor een voetbalteam zei de trainer na de eerste training dat het misschien niet iets voor mij was: ‘hij heeft meer aandacht voor een lieveheersbeestje op het veld dan voor de bal’. Naarmate ik ouder werd ging die interesse steeds meer uit naar wilde dieren.

Ik studeer nu diergeneeskunde in Utrecht en volg naast de studie alles wat ik maar kan vinden op het gebied van de geneeskunde van wilde dieren. Zo ben ik heel actief bij de studievereniging voor bijzondere dieren ‘Archaeopteryx’ en zit ik als student in het bestuur van de ‘Dutch Society for Wildlife Health’. Daarnaast heb ik veel meegelopen met wildlife dierenartsen in bijvoorbeeld Costa Rica en Zambia en volg ik veel nascholingen over de geneeskunde van wilde dieren.

Later als dierenarts wil ik werken met alle dieren, als ze maar in het wild voorkomen. De kans die ik krijg om bij onze opvang te leren van al mijn collega’s en om te werken met ontzettend veel gave wilde vogels ben ik heel dankbaar. Ik hoop dat ik later als dierenarts ook kan werken met deze mooie bijzondere dieren!