Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Organisatie > Catherine Keyl

Catherine Keyl | Mediapersoonlijkheid

Catherine Keyl

Catherina Elisabeth (Catherine) Keyl (Den Haag, 24 oktober 1946) is een Nederlandse presentatrice.

Loopbaan

Keyl volgde de middelbare school op een christelijk lyceum en begon vervolgens aan een studie Frans, die ze niet afmaakte. Ze begon haar loopbaan in 1971 als regie-assistente en producente bij de IKON. Hierna werkte ze twaalf jaar lang voor het actualiteitenprogramma Hier en Nu van de publieke omroep NCRV, zowel in het binnen- als in het buitenland. In het seizoen 1985-1986 presenteerde ze het AVRO-programma Opsporing Verzocht en werkte ze nog drie jaar voor AVRO Service Salon en Televizier waarna ze overstapte naar de commerciële televisiezender RTL 4. Daar presenteerde ze samen met Marc Jacobs het ontbijtprogramma 'Veronique Ontbijtshow'. Vanaf 1990 presenteerde ze, eveneens bij RTL 4, afwisselend met Viola Holt, het middagmagazine De 5 Uur Show. Na vijf jaar stopte ze hiermee en begon ze aan een dagelijks praatprogramma bij RTL, getiteld Catherine, dat 's middags te zien was. Vanwege problemen met de sponsors van het programma stopte het programma vijf jaar later. Zij presenteerde ook een aantal programma's met de titel Sex: de stand van zaken, waarin ze reportages maakte over alle facetten van de seksindustrie.

Hierna keerde Keyl terug naar de publieke omroep. Voor de EO maakte ze in 2002 een serie genaamd Catherine Zoekt God, waarin de niet-gelovige Keyl in gesprekken met zes min of meer bekende christenen meer te weten kwam over het geloof in God. Voor de TROS maakte ze in 2003 een reeks documentaires onder de titel Catherine gaat verder, over onderwerpen als junks, neonazi's en openbaar wapenbezit.

Vanaf 2005 werd Keyl het gezicht van de seniorenomroep MAX. Haar dagelijkse talkshow MAX en Catherine trok dagelijks een miljoen kijkers. Op 23 november 2006 presenteerde Keyl hetgeen ze toen dacht haar laatste programma zou zijn. Haar programma werd hierna tijdelijk overgenomen door Martine van Os. Vanaf 5 maart 2007 was Keyl weer even terug op de televisie met het programma MAX en Catherine. Op 1 mei werd bekendgemaakt dat Keyl definitief zou worden opgevolgd door Loretta Schrijver.

In de tussentijd, op 16 maart 2009, lanceerde Keyl het tijdschrift Catherine voor 'leeftijdsloze vrouwen vanaf veertig'. Op 26 september 2009 deed zij mee aan Let's Dance bij RTL 4. Ook begon zij dat jaar met het schrijven van columns in De Telegraaf.

Op 3 oktober 2011 was Keyl weer terug op televisie, waar zij een van de vijf gezichten werd van het nieuwe, doordeweekse NTR-programma 5op2. Dit programma presenteerde Keyl op maandag, terwijl haar medepresentatoren Sipke Jan Bousema, Jörgen Raymann, Dieuwertje Blok en Lucille Werner op respectievelijk dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag de uitzending verzorgden.

In 2014 deed de presentatrice mee aan De Slimste Mens. In 2019 was Keyl te zien in het RTL 4-programma The Masked Singer, waarin zij gemaskerd als Aartsengel de zangwedstrijd aan ging.

Onderscheiding

Op 4 september 2006 werd tijdens de uitzending van haar televisieprogramma bekendgemaakt dat zij was benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijdragen van 35 jaar aan de omroep. De onderscheiding werd haar uitgereikt door Peter Rehwinkel, burgemeester van Naarden.