Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Nieuws > Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht
Met het jonge vogel seizoen voor de deur beginnen wij het tekort aan handjes al te merken… Voor zowel het voeren van de jonge vogels als de reguliere dierverzorging zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. We geven hieronder een kleine omschrijving van de functies.

Dierverzorging
Het hele jaar door hebben we vrijwilligers die ons helpen met de verzorging van alle vogels in onze opvang. Van kleine musjes tot grote zwanen en van lieve parkietjes tot boze roofvogels, allemaal willen ze iedere dag een schoon hokje en lekker eten. De dierverzorging vindt overdag plaats en we zoeken naar iemand die minimaal 1 dagdeel per week of 1 hele dag in de twee weken ons komt helpen.

De minimum leeftijd is 15 jaar.

Lijkt het je leuk om lekker de handen uit de mouwen te steken voor de dierverzorging; meld je dan aan door een mailtje te sturen naar vrijwilligerswerk@vogelasiel.nl

Jonge vogels voeren
Het voeren van dit jonge grut is heel leuk, maar ook erg intensief. Ieder jaar hebben we weer honderden snaveltjes te voeren. Voor het voeren moet je beschikken over engelengeduld en goede oog-hand coördinatie. Verdere kennis of ervaring is niet nodig, alles leer je van ons!

Het jonge-vogelseizoen loopt van mei tot en met juli. De diensten zijn verdeeld in ochtend (09-13), middag (13-17) en avond (18-21). We zijn op zoek naar mensen die minimaal 1 dagdeel per week kunnen helpen.

Op 23 april om 19:00 zal er een informatie avond gegeven worden over het voeren van de jonkies. Tijdens deze avond zal een impressie worden gegeven van het werk met uitleg en leuke foto's/filmpjes.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar vrijwilligerswerk@vogelasiel.nl.

Mocht je de 23e niet aanwezig kunnen zijn maar wel willen komen helpen met jonge vogels voeren. Geen probleem, mail ons alsnog en dan plannen we een ander moment in voor een kennismaking.

Let op, deze informatieavond is gratis en vrijblijvend maar alleen bedoeld voor mensen die serieus overwegen ons te komen helpen en dus een indruk willen krijgen van het werk.

Minimum leeftijd is 15 jaar.