Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Nieuws > Vogelhospitaal Naarden zoekt nieuwe bestuursleden

Vogelhospitaal Naarden zoekt nieuwe bestuursleden

Vogelhospitaal Naarden zoekt nieuwe bestuursleden

Jaarlijks vinden vele duizenden vogels hun weg naar het Vogelhospitaal Naarden. Van hele jonge roodborstjes tot imposante haviken. Allen hebben ze om wat voor reden dan ook verzorging nodig, en daar zorgen onze medewerkers voor. Het hele hospitaal wordt grotendeels door vrijwilligers gedreven; ook het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers. Een vrijwilligersorganisatie kan niet zonder een stevig bestuur.

Het bestuur van Vogelhospitaal Naarden zoekt per direct een nieuwe secretaris en een algemeen bestuurslid. Zij houden samen met de andere bestuursleden het reilen en zeilen van het Vogelhospitaal in de gaten. De tijdsinvestering vergt enkele uren per maand.

Functieprofiel secretaris

De secretaris is verantwoordelijk voor de bewaking stichtingsdocumenten en de termijnen van geldigheid vergunningen en licenties e.d. De secretaris organiseert en bereidt de bestuursvergaderingen voor. Daarvoor verzorgt en verspreidt de secretaris de bestuursstukken (notulen / actielijst / agenda). Daarnaast houdt de secretaris zich bezig met archivering. Daarvoor zoekt het Vogelhospitaal iemand die precies en secuur is in het werk, een eigen stem binnen het bestuur heeft, basiskennis van en vaardigheden met computers heeft en ’s avonds beschikbaar is voor vergaderingen.

Functieprofiel algemeen bestuurslid

Een algemeen bestuurslid is verantwoordelijk voor de eigen portefeuille (vast te stellen in overleg met de rest van het bestuur). Hiervoor stelt hij/zij beleid op, bewaakt dit beleid en delegeert taken voortkomend uit dit beleid. Elk bestuurslid woont de bestuursvergaderingen bij en is bij gelegenheid vertegenwoordiger van het Vogelhospitaal bij (externe) evenementen, acties en bijeenkomsten. Hiervoor zoeken wij iemand met verantwoordelijkheidsgevoel, een eigen stem binnen het bestuur. Iemand die goed kan samenwerken en strategisch denken. Bestuursleden zijn ’s avonds beschikbaar voor vergaderingen.

Meer informatie

Het Vogelhospitaal Naarden behoort tot één van de grootste en meest vooraanstaande opvangcentra van Nederland. Het hospitaal is flink in beweging, en een goed en stevig bestuur is daarvoor van groot belang. Heb je affiniteit met vogels, weet je van aanpakken en wil je een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering en profilering van het hospitaal, neem dan contact op met Kees Tegelberg, waarnemend voorzitter van het bestuur (gegevens in de vacatures). Het bestuur komt 8x per jaar bij elkaar.

Naar de vacatures