Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Nieuws > Samenwerking Vissen & vogels

Samenwerking Vissen & vogels

Samenwerking Vissen & vogels

Vanaf juni 2024 is er een nieuwe unieke samenwerking met Hengel Sportvereniging Almere. 

Waarom denkt u misschien?

Omdat wij soms vogels binnenkrijgen met visdraad in hun snavel, of zelfs met haken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld materiaal dat achter blijft na het vissen, of vast heeft gezeten in een tak en afbreekt en dan in de natuur blijft liggen. Voor de hengelsportvereniging is het dierenwelzijn van belang, en ze hebben daarom de samenwerking met ons opgezocht om samen te kijken wat er aan gedaan kon worden. 

Er is nu een een flyer ontworpen voor de jeugd, waarin ze bewust worden gemaakt van dit probleem en ook wat ze moeten doen als hun materiaal bijvoorbeeld toch vast komt te zitten in een tak. 

Je kunt de flyer uiteraard ook in ons Vogelhospitaal vinden. Daarnaast meldt de hengelsportvereniging dat ze "de flyer gebruiken als voorlichtingsmateriaal bij jeugddagen. Ook de federatie MidWest Nederland en Sportvisserij Nederland waren erg enthousiast over ons initiatief en zullen de flyer bij andere verenigingen promoten en gebruiken bij honderden VISlessen op diverse scholen." 

En als extra mooi nieuws meldde de HSV Almere dat ze ook vaste sponsor worden van ons Vogelhospitaal. Om dit meteen te illustreren overhandigden zij ons een cheque ter waarde van 1000,- euro. 

Uiteraard zijn wij erg blij met deze nieuwe samenwerking en onze nieuwe sponsor! We hopen hier veel vogels mee te kunnen helpen, de vissers bewuster te maken en daarmee nieuwe gevallen te voorkomen. 

Hieronder een verzameling wat wij vinden bij opgevangen vogels