Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Nieuws > Roosterreiger weer uitgezet

Roosterreiger weer uitgezet

Roosterreiger weer uitgezet

Een reiger met een rooster rond zijn snavel: dat zie je niet vaak. Zaterdag 12 december kreeg Vogelhospitaal Naarden de bekende 'roosterreiger' binnen van Dierenambulance Midden Nederland. Het hekwerk was door de dierenambulance al verwijderd en de vogel bleek niet ernstig gewond. Donderdag 31 december werd de reiger weer in de vrije natuur uitgezet door medewerkers van het hospitaal.

Zeker een week lang werd de reiger door buurtbewoners in Almere Haven gespot, maar vangen bleek lastiger dan verwacht. Uiteindelijk lukte het de dierenambulance toch, waarna het rooster verwijderd kon worden. Zoals te doen gebruikelijk werd de vogel daarna ter behandeling en observatie naar het Vogelhospitaal Naarden gebracht. De verwondingen rond de snavel werden behandeld met wondzalf, die nu allemaal genezen zijn. Uitgemergeld was de vogel niet, ondanks het rooster. Wel was op krachten komen nodig.

Na een week in de ziekenboeg is de reiger verplaatst naar een van de grote uitwenkooien. Daar toonde hij zich gezond door goed te eten en te vliegen. Hij bleek klaar om terug te keren naar de natuur. Donderdag 31 december vloog de roosterreiger zijn vrijheid én het nieuwe jaar tegemoet. Marco en Tanja van Zandstra TV maakten er een filmpje van.