Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Nieuws > Neergeschoten ooievaar

Neergeschoten ooievaar

Neergeschoten ooievaar

Gisteravond laat bracht Dierenambulance Gooi- en Vechtstreek een gewonde ooievaar binnen vanuit 's-Graveland (Noord-Holland) . De #ooievaar had een lelijke open breuk aan de linker vleugel. We hebben het dier gestabiliseerd voor de nacht en zijn vanmorgen het dier uitgebreid gaan onderzoeken.

Tot onze grote schrik troffen we een buks kogel aan in de wond en een zichtbare plaats van inslag. dit alles wijst er op dat het dier van korte afstand is neergeschoten. Na overleg met onze dierenarts Rob van Zon hebben we besloten dat hij zijn best gaat doen om de breuk te herstellen.

Al zal het een langzaam en moeizaam herstel zijn in verband met infecties vonden we toch dat we dit slachtoffer van #zinloosgeweld alle mogelijke hulp verdient die we het kunnen geven.

Wilt u iets doen voor deze ooievaar dan kunt u een gift doen voor de kosten van behandeling, verzorging, medicatie en voer via geef.nl.

Doneer nu

Het spreekt voor zich dat we de Politie Nederland hiervan in kennis hebben gesteld.

Update 13 juni

Soms probeer je met heel veel mensen een goed einde te breien aan een afschuwelijke situatie. Helaas was de breuk zelfs voor onze zeer kundige en ervaren dierenarts niet meer goed te krijgen. Te veel schade aangericht door een klein stukje lood. Helaas dwingt de wet ons om in een dergelijke situatie het leven van het slachtoffer te beëindigen. We zijn bedroefd dat alle liefde en inzet van de dierenambulance, dierenarts, medewerkers Vogelhospitaal en iedereen die een gift heeft gedaan niet hebben geleid tot een mooi einde. We hopen er nu op dat het onderzoek naar de schutter tot een aanhouding leidt. We zullen namens alle betrokken partijen deze persoon de rekening presenteren. Mocht er een dader gevonden worden dan zullen alle binnengekomen giften zullen worden gebruikt voor de andere slachtoffers van soortgelijke beschietingen.