Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Nieuws > Lovebirds!

Lovebirds!

Lovebirds!

In de opvang krijgen we ook regelmatig dwergpapegaaitjes binnen, vaak komen ze dan in hun eentje binnen. Wij zien in dat kromsnavels hele sociale vogels zijn en (na de beginperiode dat ze apart moeten zitten,) zetten wij dan ook vaak soortgenootjes samen. Soms komen ze als koppeltje bij ons terecht, dan proberen we altijd te zorgen dat ze samen weer een nieuw huisje vinden.

Dit beleid heeft er voor gezorgd dat we nu 5 heel verliefde koppeltjes hebben die op zoek zijn naar een nieuw huisje.

Heeft u interesse om een van deze koppeltjes hun forever home te bieden? Mail voor meer informatie dan naar info@vogelasiel.nl

Paar aandachtspuntjes:

- Lees je eerst goed in over dwergpapegaaitjes. Over hun karakter, voeding, kooi verrijking, (ongewenst)broed gedrag (en hoe dit te voorkomen) etc.
- Deze vogeltjes zijn op dit moment niet tam en vinden elkaar leuker dan mensen om mee te kroelen.
- Ze zitten binnen, ze kunnen nu dus niet zomaar in een buitenvolière gezet worden ivm de kou.
- Het mannetje van koppeltje nr 3 is al op leeftijd en heeft een hersenbloeding gehad. Hij kan dus niet in een grote buiten volière. Zijn vriendinnetje is nog een stuk jonger.
- Voor de adoptie van vogels vragen wij om een donatie aan de opvang, de hoogte hiervan is afgestemd op de soort vogel.

We hebben verder op dit moment ook een aantal kippen, hanen, sierduiven, valkparkieten en (Engelse) grasparkieten ter adoptie. Interesse? Laat het ons weten via info@vogelasiel.nl