Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Nieuws > Leerlingen Goois Lyceum aan de slag voor het Vo...

Leerlingen Goois Lyceum aan de slag voor het Vogelhospitaal

Leerlingen Goois Lyceum aan de slag voor het Vogelhospitaal

Voorgaande jaren hebben wij samengewerkt met het Goois Lyceum als opdrachtgever van leerlingen. Dit jaar was dat niet anders en mochten wij klas 1B1 lekker aan het werk zetten. Wederom was de opdracht: bedenk voedselverrijking voor de vogels in onze uitwenkooien.  

De leerlingen werden opgesplitst in groepjes waarbij elk groepje hun eigen vogelsoort had. Ze moesten een hoop achtergrondinformatie opzoeken over het gedrag, voorkomen en voedsel van de vogel. Op basis van deze informatie zouden ze een geschikte verrijking bedenken.  

Op maandag 18 november was het moment daar: wij mochten op bezoek bij het Goois Lyceum voor de beoordeling. Elk groepje gaf een presentatie over hun idee en liet een prototype zien. De groep van de koolmees had een soort doos gemaakt met buizen erin. In de bovenkant van de doos zitten hele smalle gleuven waar alleen een dichte snavel in past. De koolmees kan met z`n snavel voedsel van begin tot eind duwen totdat het gegeten kan worden in de strook eronder.  

De groep van de steenuil had een hol paaltje gemaakt, de holtes zijn opgedeeld in vakjes waar je een lekker hapje in kan leggen. De bedoeling is dat de steenuil naar de paal toe vliegt en met z’n poot in één van de vakjes grijpt. Als de uil in het juiste vakje zit, kan hij z’n voedsel eruit halen en lekker oppeuzelen.  

Wij gaan elke keer met veel zin naar school toe om te zien wat ze bedacht en geknutseld hebben.