Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Nieuws > In Memoriam Gerard Glas

In Memoriam Gerard Glas

In Memoriam Gerard Glas

Begin maart belde Gerard Glas per ongeluk onze penningmeester en vertelde hem tussen neus en lippen door dat hij binnenkort zijn 89ste verjaardag zou vieren. Helaas heeft het niet zover mogen komen. Enkele dagen na zijn telefoontje bereikte ons het droevige nieuws dat Gerard overleden was.  

Velen van u zullen hem misschien kennen van zijn voorwoord als voorzitter in ons magazine. Zelf ken ik Gerard vanaf het moment dat ik hier mijn eerste stappen als vrijwilliger zette. Hij was het ook die me vroeg om voor de Stichting te komen werken als assistent beheerder.  

Gerard was er elke dag, even een praatje en een bak koffie. Gerard was bevlogen en voelde een enorme verantwoordelijkheid voor het Vogelhospitaal. Ruim twintig jaar was hij verbonden aan onze Stichting en heeft zelfs meegebouwd aan de uitwenkooien die vandaag de dag nog steeds dienst doen. Gerard heeft aan de basis gestaan van de overgang naar een professionele opvang.  

Ik ben hem veel dank verschuldigd voor het vertrouwen en de steun die hij mij in de loop der jaren heeft gegeven. Gerard heeft in de vele jaren dat hij actief was voor het Vogelhospitaal meer dan genoeg herinneringen achtergelaten. Tot in de lengte van dagen zal zijn naam verbonden zijn aan de geschiedenis van het Vogelhospitaal in Naarden.  

Erik Bruinning 

Beheerder