Wij zijn voor ons werk afhankelijk van giften en donaties, klik hier en steun ons!
Vrijwilliger bij het Vogelhospitaal iets voor jou? Met al die patiënten die ieder jaar op het Vogelhospitaal worden verzorgt kan je je voorstellen dat er genoeg te doen is. Daarom zijn wij doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die minimaal één dienst in de twee weken kunnen meehelpen. Hieronder zie je de vacatures die we op dit moment open hebben staan. Voor alle vacatures geld een minimum leeftijd van 15 jaar. Staat er een passende vacature tussen stuur dan een email met je gegevens en een motivatie naar beheerder@vogelasiel.nl
Vogelverzorger Heb jij affiniteit met dieren en vogels in het bijzonder dan is dit de vrijwilligersjob bij uitstek. Als vogelverzorger ben je belast met het verzorgen van de aanwezige vogels in onze ziekenboeg, couveuseruimte en uitwenkooien. Dagelijks worden de aanwezige vogels in de ziekenboeg en couveuse in een schoon hokje gezet, voorzien van het juiste voer en water. Je zorgt dat de vogels schoon zijn en controleert de eventuele wonden, spalken etc. Verder houd je de gezondheid van de vogels in de gaten en indien nodig schakel je de hulp van een hoofd dierverzorger in. Je zorgt er verder voor dat de hokken en ruimte schoon achterblijven. De werktijden zijn van maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.
Voeren van de jonge vogels (april tot augustus) In het voorjaar en zomer is het altijd extra druk. Dagelijks worden er tientallen jonge vogels binnengebracht. Voor het voeren van dit jonge grut zijn we op zoek naar vrijwilligers die een paar uur in week willen meehelpen. Het voeren van de jonge vogels is leuk, maar ook erg intensief. Iedere drie kwartier moet er gevoerd worden. Het aantal te voeren snaveltjes kan tot enige honderden oplopen. Voor het voeren van de jonge vogels is het belangrijk dat je een goede hand oog coördinatie hebt aangezien je met heel kleine vogels moet kunnen werken. Verder dien je het overzicht te kunnen houden en beschik je over engelengeduld. Voor het voeren van de jonge vogels hebben we de volgende bloktijden: 09.00 uur tot 13.00 uur / 13.00 uur tot 17.00 uur / 19.00 uur tot 21.00 uur.
Tuinman of vrouw Het Vogelhospitaal ligt prachtig verscholen in het groen aan de rand van de oude vesting van Naarden. Naast het hospitaal hebben we een prachtige heemtuin aangelegd. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is er voldoende werk aan het groen. In het voorjaar en zomer wordt onze tuin opgefleurd door talloze inheemse planten en bloemen soorten. De herfst kenmerkt zich door de vele paddenstoelen en bessen. Onze tuin wordt altijd bezocht door veel vogels die op zoek zijn naar een nestplaats of iets te eten. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers die graag buiten zijn en die zelfstandig aan de slag willen in onze tuin. Enig inzicht in het tuinwerk is een vereiste, ervaring is een pré. Werktijden zijn in overleg en op alle dagen van de week uit te voeren.
Huishoudelijke taken Zoals in ieder bedrijf hebben we ook op het Vogelhospitaal diverse huishoudelijke taken. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die de was willen doen en de kantine, behandelkamer en toilet willen schoonhouden. Ook voor het lappen van de ramen zouden we graag een vrijwilliger hebben. Maar je kan ook denken aan het wassen van onze ambulance of het schoonmaken van de koelkasten en vriezers. Dus als je niet direct met vogels wilt werken maar toch als vrijwilliger een steentje wil bijdragen ben je van harte welkom. Ook voor deze vacature geld dat de werktijden in overleg op alle dagen van de week kunnen worden uitgevoerd.
Chauffeur Wij zijn op zoek naar een vrijwillige chauffeur op oproep. Het komt regelmatig voor dat een vogel naar onze dierenarts moet worden gebracht. Ben je minimaal 23 jaar,vind je het leuk om auto te rijden en ben je op afroep beschikbaar dan maken we graag een keer kennis met je. Ook voor het ophalen en thuisbrengen van vrijwilligers in de dagbesteding kunnen we een chauffeur gebruiken. De tijden hiervoor zijn 09.00 uur en 16.00 uur.

Stichting Vogelopvangcentrum Midden-Nederland - Postbus 2031 1400DA Bussum -

tel 035-6945658 - K.v.K 32111822