Direct contact? Bel: 035 - 694 56 58

Home > Organisatie > Marc van den Tweel

Marc van den Tweel | Directeur Natuurmonumenten

Marc van den Tweel

Marc van den Tweel (Geleen, 1964) is een Nederlands bestuurder. Hij is sinds 2013 algemeen directeur van de Vereniging Natuurmonumenten.

Biografie

Marc van den Tweel studeerde journalistiek aan de hogeschool in Kampen en nadien volgde hij studies corporate communicatie en bedrijfskunde. Na diverse functies vervuld te hebben - waaronder die van journalist bij Wegener dagbladen - ging hij in 1997 aan de slag als managementconsultant bij Twynstra Gudde. Daarna werd hij in 2000 hoofd marketing & communicatie bij het Wereld Natuur Fonds. Eerder werkte hij aldaar als communicatiespecialist. In 2003 volgde zijn benoeming tot directeur marketing. Daarna maakte hij de overstap naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Van 2008 tot en met 2012 was hij aldaar algemeen directeur. In 2013 volgde zijn benoeming tot algemeen directeur bij Natuurmonumenten.

Lof

In oktober van 2015 publiceerde het dagblad Trouw de zevende editie van de Duurzame 100, waarin Van den Tweel nieuw binnenkwam op de 32e plaats. De motivatie van het dagblad voor deze notering was dat "Van den Tweel van een institutionele subsidieorganisatie weer een ledenclub heeft gemaakt, die samen met het bedrijfsleven nieuwe natuur aanlegt én beheert".